Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Επιστημονική Μελέτη για τους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού - «Εκμετάλλευση Θαλάσσιας Αιολικής Ενέργειας – Εγκατάσταση Θαλάσσιου Αιολικού Πάρκου»
 
Τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού ανέλαβαν τον ρόλο του επιστήμονα – μηχανικού! Εργάστηκαν σε ομάδες, μελέτησαν και σχεδίασαν την ανέγερση ενός θαλάσσιου αιολικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου αξιοποιώντας λύσεις βασισμένες στη φύση, για να προστατεύσουν και να ενισχύσουν τη βιοποικιλότητα στον βυθό.  Ενημερώθηκαν για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συζήτησαν το θέμα της αξιοποίησης της θαλάσσιας αιολικής ενέργειας.  Με βάση τα παραπάνω, μελέτησαν τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί το σημείο στο οποίο θα ανεγερθεί το αιολικό τους πάρκο αλλά και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι ανεμογεννήτριες ανάλογα με την περιοχή που επέλεξαν. Βασικό τους εργαλείο ήταν οι χάρτες αιολικού δυναμικού, καθώς και οι περιβαλλοντικοί, χάρτες βαθυμετρίας και αποστάσεων από λιμάνια και το δίκτυο διασύνδεσης, ώστε να επιλέξουν το καταλληλότερο σημείο.  
 Εργάστηκαν σε ομάδες και  με τη βοήθεια μίας διαδικτυακής εφαρμογής αποφάσισαν τον αριθμό και το είδος των ανεμογεννητριών υπολογίζοντας τα ενεργειακά οφέλη του έργου τους και βοηθώντας συγκεκριμένα νησιά στο Αιγαίο να παραγάγουν καθαρή ενέργεια.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνεργασία τους με τον κ. Λουκά Κατίκα, ερευνητή του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης του σχολείου, Περιβαλλοντολόγο με ειδίκευση στη Χωρική Ανάλυση και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με τον οποίο ανέλυσαν τις εργασίες τους, αντάλλαξαν απόψεις, έθεσαν τα ερωτήματά τους αλλά και συζήτησαν για τα οφέλη και τις δυσκολίες ενός τόσο μεγάλου έργου.
 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια