Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2024
  Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού υποστηρίζουν τις εργασίες τους σε Επιστημονική Επιτροπή
 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού συμμετέχουν σε έναν ξεχωριστό, εσωτερικό διαγωνισμό, στο πλαίσιο του οποίου εκπόνησαν την ερευνητική τους εργασία με θέμα: «Μία αποικία στον πλανήτη Άρη»!  Στόχος τους ήταν να κατασκευάσουν ένα βιώσιμο καταφύγιο, το οποίο θα φιλοξενήσει την πρώτη ομάδα ανθρώπων που θα ταξιδέψουν μέχρι τον «κόκκινο πλανήτη».
Οι μαθητές, οργανωμένοι σε ομάδες, αφού αναζήτησαν σχετικές πληροφορίες και μελέτησαν τις συνθήκες που επικρατούν στον συγκεκριμένο πλανήτη, ερεύνησαν τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένα καταφύγιο. Στη συνέχεια κατασκεύασαν το δικό τους μοντέλο καταφυγίου με απλά υλικά, ένα στάδιο ιδιαίτερα δημιουργικό… Πύραυλοι, ρόβερ, θερμοκήπια, δεξαμενές με νερό, οξυγόνο και αποθήκες τροφών ξεχώριζαν στις μακέτες τους!
Για να επιβεβαιώσουν την καταλληλόλητα του καταφυγίου τους, δοκίμασαν την κατασκευή τους υποβάλλοντάς τη σε συγκεκριμένα πειράματα, μέσω των οποίων ήλεγξαν τη θερμομόνωση, την αντοχή, τη μάζα, τις διαστάσεις και την παρεμπόδιση της UV ακτινοβολίας. Αφού κατέγραψαν τις πειραματικές μετρήσεις τους, συζήτησαν στις ομάδες τους και αποφάσισαν τις διορθώσεις που πρέπει να κάνουν, ώστε να βελτιώσουν την κατασκευή τους. Ο πειραματικός επανέλεγχος της κατασκευής τους οδήγησε τις ομάδες στην τελική απόφαση για τις αλλαγές τους.  
Ο ενθουσιασμός τους κορυφώθηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, όταν υποστήριξαν την εργασία τους στην Επιστημονική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους Δρ Κοσμά Γαζέα, Παρατηρησιακό Αστροφυσικό του τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Δρ Νικόλαο Σέργη, διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, υπεύθυνο για τις διαστημικές αποστολές και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτές.
Με αγωνία περιμένουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού!  


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια