Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Ψηφιακό ταξίδι μνήμης για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου
 
Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας η Δρ. Αγιάτις Μπενάρδου, ιστορικός και συνεργαζόμενη ερευνήτρια στη Μονάδα Ψηφιακής Επιμέλειας και η κυρία Μαρία Ηλβανίδου. Στόχος της επίσκεψής τους ήταν να μιλήσουν στους μαθητές του Γυμνασίου και να τους καθοδηγήσουν σε ένα ψηφιακό «ταξίδι» μνήμης, το οποίο επιχειρούν επιστήμονες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μία πλούσια ομάδα ερευνητών, ιστορικών και σεναριογράφων με θέμα το Μπλοκ 15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου. Το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου κατά την περίοδο 1943-1944 λειτούργησε ως στρατόπεδο συγκέντρωσης και μεταγωγής. Το έργο αυτό, που συντονίζει η κυρία Μπενάρδου, αποτελεί την πρώτη παραγωγή υλικού εμβυθιστικών τεχνολογιών για μία δύσκολη κληρονομιά στην Ελλάδα, ενώ είναι από τα πρώτα παγκοσμίως που επιχειρούν μία τέτοια ερμηνεία και ανάδειξη. Η κυρία Μπενάρδου μίλησε για τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου τρόπου προσέγγισης και αποτύπωσης της ιστορικής αυτής περιόδου αλλά και για τη σημαντική αλληλεπίδραση και συνεργασία τόσων επιστημόνων από διαφορετικούς κλάδους για ένα κοινό έργο, το οποίο δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί διαφορετικά. Στο τέλος, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να φορέσουν την ειδική τρισδιάστατη κάσκα και να βρεθούν με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας στο ψηφιακό περιβάλλον αναπαράστασης του Στρατοπέδου.  Μία ιδιαίτερη εμπειρία που μας έμαθε πολλά!
 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια