Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές του Δημοτικού προσεγγίζουν τη διαφορετικότητα στα ...Αγγλικά!
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία οι μαθητές μας, στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών, συμμετείχαν σε ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα,οι μαθητές της Γ' Δημοτικού, διάβασαν στα αγγλικά την ιστορία "It's ok to be different" και αναγνώρισαν την αξία της διαφορετικότητας.Έμαθαν χρήσιμο λεξιλόγιο και ταυτόχρονα συνειδητοποίησαν ότι οι ικανότητές μας ή η εμφάνισή μας μας κάνει ξεχωριστούς. Το βραχιολάκι που έφτιαξαν,θα τους θυμίζει πάντα ότι είναι αποδεκτή η διαφορετικότητα!

Οι μαθητές της Δ' τάξης με χαρά φόρεσαν διαφορετικές «κάλτσες» και διάβασαν την ιστορία "Under the Big Umbrella"! Όλοι χωρούν κάτω από αυτήν την ομπρέλα, ακόμα κι αν έχουν διαφορετικό χρώμα ή κάποια αναπηρία.
Οι μαθητές της Στ' τάξης διάβασαν την ιστορία "We are all wonders" καθώς και αποσπάσματα από την ταινία "Wonder". Συζήτησαν για την αποδοχή των ανθρώπων με αναπηρία και συνειδητοποίησαν οτι οι πράξεις βίας ανήκουν στα «σκουπίδια»! Έγραψαν λοιπόν φράσεις που πληγώνουν και τσαλάκωσαν το χαρτί σαν απόδειξη ότι τα σημάδια βίας παραμένουν ανεξίτηλα! Μϊλησαν για τη νοηματική και το αγγλικό αλφάβητο και επιχείρησαν να σχηματίσουν τη φράση "Respect Diversity" στη νοηματική γλώσσα.
 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια