Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Και οι δημιουργικές «Απο… Δράσεις» τα Σάββατα στην Ελληνογερμανική Αγωγή συνεχίζονται!
 
Στις «Μουσικές παραμυθοπεριπέτειες» τα μικρά παιδιά, αντλώντας έμπνευση από το έργο «Οι τρεις κοσμοναύτες» του Ουμπέρτο Έκο, με σύμμαχο το παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό, χρησιμοποιώντας ήχους του σώματος, κρουστά όργανα της ορχήστρας Orff και αυτοσχέδια όργανα με καθημερινά υλικά αφηγήθηκαν και επένδυσαν μουσικά τις παραμυθοϊστορίες τους! Και δε σταμάτησαν εκεί… Με τη βοήθεια του «Ντορέλα», ενός πρωτότυπου κώδικα μουσικής σύνθεσης μέσω των χρωμάτων, δημιούργησαν τις δικές τους χρωματιστές μουσικές παρτιτούρες! Τροχός των συναισθημάτων, μαγικό ζάρι που βγάζει ιστορίες… Στο εργαστήρι του Αυθόρμητου Λόγου, μέσα από ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες που βασίζονται στο παιχνίδι, τα παιδιά ανακάλυψαν τη δύναμη της γρήγορης, δημιουργικής σκέψης και του προφορικού λόγου αντλώντας έμπνευση από ποικίλα λεκτικά ή οπτικοακουστικά ερεθίσματα! Ακολουθώντας το επιτραπέζιο φιδάκι τα παιδιά δημιούργησαν τις δικές τους… φανταστικές ιστορίες! Στο εργαστήρι «Η Φυσική… στον δρόμο!» οι μεγαλύτεροι μαθητές, μέσα από κατασκευές και βιωματικές δραστηριότητες, εξερεύνησαν τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας! Σαν μικροί επιστήμονες στο εργαστήριο Φυσικής πρωταγωνίστησαν σε πειράματα Μηχανικής και Οπτικής. Έτοιμοι, πια, για δράση, οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν έξω από το εργαστήριο, σε ειδικά διαμορφωμένη υπαίθρια πίστα στον χώρο του σχολείου, όπου τα παιδιά, οδηγώντας ποδήλατο εφάρμοσαν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης ως υπεύθυνοι οδηγοί!
 Ανυπομονούμε για το επόμενο Σάββατο!
 Σας περιμένουμε όλους! 


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια