Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου συναντούν και συνομιλούν με τον κ. Δ. Καλιαμπάκο, Καθηγητή ΕΜΠ και Διευθυντή του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
 
Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, τον κ. Δ. Καλιαμπάκο, καθηγητή ΕΜΠ και Διευθυντή του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τον συνεργάτη του Δρ. Α. Μαυρίκο. Ο κ. Καλιαμπάκος συνομίλησε με τους μαθητές και τις μαθήτρες της Β΄ Λυκείου και τους παρουσίασε τον εξωτικό κόσμο των βουνών και τη σημασία τους για την ισορροπία του οικοσυστήματος στον πλανήτη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους ορεινούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο που με θαυμαστή προσαρμοστικότητα επιβιώνουν αιώνες, σε στενή επαφή με τη φύση και την άγρια ομορφιά της. Μίλησε, επίσης, και για τα εξαιρετικά τεχνουργήματα των ορεινών πολιτισμών, όπως είναι τα πέτρινα γεφύρια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας, ένα εγχείρημα παγκόσμιας εμβέλειας, στο οποίο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έπαιξε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο.
Τα παιδιά συμμετείχαν με ζέση στη συζήτηση και ενθουσιασμό σε ένα παιχνίδι γνώσεων για τα βουνά, αποκαλύπτοντας ευρύτητα γνώσεων, ανοιχτούς ορίζοντες και δίψα για νέα πράγματα.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Καλιαμπάκο για την ομιλία του!
Ίσως, το πιο σημαντικό συμπέρασμα της εκδήλωσης να είναι ότι η γνώση, εκτός από χρήσιμη, μπορεί να είναι και απολαυστική. << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια