Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Συζήτηση μαθητών Β Γυμνασίου με Παραολυμπιονίκη
 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου είχαν την ξεχωριστή χαρά και τιμή να υποδεχτούν στο σχολείο τον κ. Γεράσιμο Λιγνό, Παραολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην κολύμβηση και το τρίαθλο. Τα ίδια τα παιδιά ανέλαβαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, παρουσίασαν τον προσκεκλημένο και συντόνισαν τη συζήτηση που ακολούθησε. Ο κ. Λιγνός αναφέρθηκε με συντομία στην έως τώρα διαδρομή του στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό και με προθυμία απάντησε στις ερωτήσεις των συνομιλητών του. Με θαυμαστή δύναμη ψυχής εξήγησε ότι οι δυσκολίες που αντιμετώπισε αποτέλεσαν κίνητρο, για να προσπαθήσει και να διακριθεί. Τόνισε ότι πάντα υπάρχει τρόπος να αγωνιζόμαστε και να υπερβαίνουμε τα εμπόδια, μικρότερα ή μεγαλύτερα. Μίλησε για τα μεγάλα όνειρά του και τους μικρούς καθημερινούς στόχους που θέτει, ώστε να τα υλοποιήσει, παρότρυνε μάλιστα τους εφήβους να κάνουν το ίδιο. Υπενθύμισε ότι οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τους ανθρώπους με αναπηρία και να αναδεικνύουμε την ισοτιμία όλων των μελών της κοινωνίας. Κλείνοντας μετέδωσε ένα μήνυμα - έμπνευση για όλους: «Μικρός ονειρευόμουν να αλλάξω τον κόσμο, όπως ίσως ονειρεύεστε και εσείς. Στην πορεία κατάλαβα ότι μπορώ να αλλάξω τον εαυτό μου. Με μία καλή πράξη κάθε μέρα εξελισσόμαστε εμείς οι ίδιοι. Και έτσι θα αλλάξει τελικά και ο κόσμος…».


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια