Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Ενημέρωση μαθητών Α’ Γυμνασίου από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
 
Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Νάκος, ψυχολόγος και εκπρόσωπος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος μίλησε στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι έφηβοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα διαδικτυακά παιχνίδια και στις δραστηριότητες που πραγματοποιούν μέσω διαδικτύου. Ο κ. Νάκος παρουσίασε στους μαθητές ορισμένα βίντεο που βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά, που έχει χειριστεί η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, και αποτελούν υλικό εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διαμόρφωσε το πλαίσιο ενός ανοιχτού διαλόγου με τους μαθητές, για να διαπιστώσουν μόνοι τους τα λάθη και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, εξήγησε το πλαίσιο λειτουργίας της υπηρεσίας και δέχτηκε τις ερωτήσεις των μαθητών. Οι μαθητές μας έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, εξέφρασαν πολλές απορίες, συνειδητοποίησαν λάθη και παραλείψεις,  κατανόησαν κινδύνους που ενδεχομένως είχαν υποτιμήσει και ενημερώθηκαν για έννοιες που πιθανόν αγνοούσαν. Πιστεύουμε ότι η επικοινωνία των παιδιών με ειδικούς επιστήμονες είναι ιδιαίτερα σημαντική και συμβάλλει στη δημιουργία συνειδητοποιημένων χρηστών του διαδικτύου και σκεπτόμενων πολιτών του ψηφιακού κόσμου.


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια