Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού επισκέπτονται το Αστεροσκοπείο του σχολείου μας και γνωρίζουν τη λειτουργία του τηλεσκοπίου
 
Στο πλαίσιο της ερευνητικής τους εργασίας με θέμα το Διάστημα και τη δημιουργία μοντέλων καταφυγίου για τον πλανήτη Άρη, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης επισκέφτηκαν το Αστεροσκοπείο του σχολείου μας και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του μόνιμου τηλεσκοπίου μας. Έμαθαν ότι η φωτεινότητα των πόλεων είναι αρνητικός παράγοντας για ένα αστεροσκοπείο, καθώς δυσκολεύει την παρατήρηση και εντυπωσιάστηκαν όταν είδαν από κοντά το τηλεσκόπιο και τα κάτοπτρά του. Ακόμη περισσότερο ενθουσιάστηκαν, όταν δοκίμασαν να εστιάσουν σε ένα αντικείμενο παρατήρησης. Ήδη αναμένουν με πολύ ενδιαφέρον να ξεκινήσει η φετινή περίοδος προγραμμάτων αστροβραδιών του Αστεροσκοπείου μας, για να πραγματοποιήσουν βραδινές παρατηρήσεις πλανητών!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια