Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Ενημερωτικές δράσεις ΣΕΠ για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου
 
Στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν διαδικτυακά με τον κ. Στέφανο Μπαλούτα, πτυχιούχο του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την ιδιότητα του Κοινοβουλευτικού Βοηθού. Ο κ. Μπαλουτάς εξήγησε στους μαθητές τους βασικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις αρμοδιότητες του καθενός. Συζητώντας με τα παιδιά επισήμανε την ανάγκη της διαρκούς ενημέρωσης από έγκυρες πηγές, ενώ εστίασε και στη σημασία της εμφάνισης ως συμβόλου του σεβασμού προς κάθε επαγγελματικό περιβάλλον και κάθε θεσμό. Απαντώντας στις ερωτήσεις των παιδιών, δήλωσε ότι, παρά τις υψηλές απαιτήσεις, αγαπά ιδιαίτερα την εργασία του, καθώς σχετίζεται άμεσα με τον τομέα των σπουδών του. Τέλος, παρότρυνε τους μαθητές να αναζητήσουν κάθε μορφής εκπαιδευτικές ευκαιρίες και να συμμετάσχουν σε προγράμματα Erasmus κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ώστε να διαμορφώσουν ευρύτερη αντίληψη για το ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι και να γίνουν επί της ουσίας πολίτες του κόσμου.  


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια