Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Συναντήσεις αποφοίτων με τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου
 

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κ. Αντώνης Κοντόπουλος, ο οποίος συνομίλησε με τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου στο πλαίσιο των δράσεων του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Ο Αντώνης, απόφοιτος του σχολείου μας, ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και πλέον συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές, συνδυάζοντας τη Φυσική με την Ιατρική. Η παρουσία του στο σχολείο μας, πέρα από επιστροφή στο τόσο οικείο περιβάλλον, με το οποίο ο ίδιος διατηρεί στενούς συναισθηματικούς δεσμούς, ήταν μία ευκαιρία να συζητήσει με τους μαθητές για ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού και για τις σπουδές στη Γερμανία. Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πολύτιμο εφόδιο του διπλώματος Deutsches Sprachdiplom der KMK, που απέκτησε με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, καθώς και στην προσαρμογή του στο νέο περιβάλλον. Τόνισε ότι, έχοντας εμπεδώσει την κουλτούρα του κοσμοπολιτισμού μέσα από τα πλούσια ερεθίσματα της σχολικής του ζωής, δεν αισθάνθηκε ποτέ «μετανάστης» ζώντας στη Γερμανία. Αντιθέτως, νιώθει πολίτης του κόσμου, που αξιοποιεί τις ευκαιρίες προσωπικής προόδου, επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωνικής προσφοράς.


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια