Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Ιστορικό Λεύκωμα: «1940-1944: Αντίσταση και ο Αγώνας των δημοσιογράφων για την ελευθερία»
 
Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 παρουσιάστηκε η έκδοση «1940-1944: Αντίσταση και ο Αγώνας των δημοσιογράφων για την ελευθερία», αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ και της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Η επίσημη παρουσίαση του έκδοσης πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ «Δημήτριος Πουρνάρας» παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού δρ Λίνας Μενδώνη αλλά και πολλών διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον χώρο του Πολιτισμού, της Πολιτικής, της Δημοσιογραφίας και της Εκπαίδευσης.
 
Για την έκδοσή της συλλεκτικής ιστορικής  έκδοσης αντλήθηκε υλικό από εφημερίδες της εποχής του ελληνοϊταλικού πολέμου και της Κατοχής. Στόχος  μας είναι να δώσουμε στους μαθητές μας αλλά και σε όλους τους αναγνώστες μία διαφορετική οπτική των γεγονότων μιας κρίσιμης για την πατρίδα μας εποχής, να συνδεθεί το παρόν με το παρελθόν του τόπου μας, καταδεικνύοντας  την αξία της Ιστορίας μας ως εθνικής μας μνήμης.


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια