Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού ταξίδεψαν τους επισκέπτες στην αρχαιότητα παρέα με τη Μύρτιδα μέσα από διαδραστική έκθεση και δρώμενα
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές της Δ΄ τάξης κατέκτησαν γνώσεις και καλλιέργησαν δεξιότητες μέσα από την επαφή τους με τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Στη διαδρομή τους αυτή φέτος συνοδοιπόρο είχαν τη Μύρτιδα, ένα εντεκάχρονο κορίτσι από το παρελθόν... Μαζί της προσέγγισαν βιωματικά την καθημερινή ζωή των Αθηναίων που έζησαν στην αρχαιότητα κατά την κλασική εποχή. Γνώρισαν τη μεθοδολογία της ιστορικής έρευνας και μελέτης και ανακάλυψαν μια ολόκληρη εποχή, αναλαμβάνοντας κάθε φορά και διαφορετικό ρόλο, με κορύφωση την εκδήλωση που διοργάνωσαν την Τρίτη 23 Μαΐου. Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν στο σχολείο μας τους επισκέπτες τους και ανέλαβαν να τους ξεναγήσουν στη διαδραστική τους έκθεση, υποστηρίζοντας την ιστορική τους μελέτη και παρουσιάζοντας τις εργασίες τους, τα αποτελέσματα της έρευνάς τους και πολλές ακόμα εκπλήξεις που τους επεφύλασσαν!
Τους «ξενάγησαν» στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην αρχαία Αγορά και στον Κεραμεικό και τους εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο μέσα από το  ευρωπαϊκό πρόγραμμα “discovery trail” ακολούθησαν ιστορικά μονοπάτια και ανακάλυψαν πολλές και διαφορετικές πτυχές της ζωής της Μύρτιδος στην κλασική Αθήνα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν με ειδικούς επιστήμονες. Έτσι, παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο απομόνωσαν το DNA τους, το γενετικό υλικό των οργανισμών. Αντιλήφθηκαν πώς η τεχνολογία βοηθά την ιστορική μελέτη και έρευνα, όπως στην περίπτωση της ανάπλασης του προσώπου της Μύρτιδος. Μάγεψαν τους επισκέπτες τους με τη μουσική της αρχαιότητας, όπως εκείνοι την προσέγγισαν. Ανέδειξαν στοιχεία της αρχιτεκτονικής της συγκεκριμένης περιόδου, όπως τα αξιοποίησαν στο μάθημα των Εικαστικών. Έδωσαν την ευκαιρία εικονικής περιήγησης στην Αρχαία Αθήνα μέσω της εφαρμογής που οι ίδιοι δημιούργησαν στο μάθημα της Πληροφορικής με τη βοήθεια της τεχνολογίας και οδηγό τη Μύρτιδα. Επίσης, διασκέδασαν παίζοντας με τους επισκέπτες τα δικά τους παιχνίδια μνήμης και γνώσης, εμπνευσμένα από την κλασική εποχή! Οι επισκέπτες ακολούθησαν τη Μύρτιδα στα Παναθήναια, μέσα από τα δρώμενα των μαθητών που συμμετείχαν σε αγώνες ραψωδίας, καθώς και σε αθλητικούς και μουσικούς! << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια