Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού, αξιοποιώντας το εργαλείο ψηφιακής μάθησης “Discovery trail”, ανακαλύπτουν ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά μονοπάτια!
 
Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού, χρησιμοποιώντας το εργαλείο ψηφιακής μάθησης “Discovery trail”,  περιηγήθηκαν στα περιβαλλοντικά μονοπάτια του σχολείου μας και του Εθνικού κήπου.
Tο ταξίδι της γνώσης για εκείνους ξεκίνησε στο προαύλιο του σχολείου μας... Οι μαθητές πήραν τα τάμπλετ τους και ανά ομάδες συνεργάστηκαν, ανακάλυψαν και μελέτησαν τα ζώα και τη βιοποικιλότητα του σχολείου μας. Η  ξεχωριστή αυτή εμπειρία τους συνεχίστηκε  στον Εθνικό κήπο, όπου μέσα από διαφορετικά περιβαλλοντικά μονοπάτια, αναγνώρισαν τα χαρακτηριστικά των ζώων της πόλης και γενικότερα των οικόσιτων ζώων. Επιπρόσθετα, παρατήρησαν και έμαθαν τα είδη των ζώων που ζουν στη Ελλάδα καθώς και τα ξενικά είδη που φιλοξενούνται στον Εθνικό κήπο.
Οι μικροί μας μαθητές παρατήρησαν πως τα πάντα γύρω μας είναι πιο πολύπλοκα και πιο εντυπωσιακά απ' ό,τι φαίνεται με την πρώτη ματιά! Με τα προγράμματα του “Discovery trail”  συνειδητοποίησαν πως η φροντίδα του περιβάλλοντος και η διατήρηση της βιοποικιλότητας αποτελούν σημαντικούς πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης… Είμαστε και εμείς μέρος της φύσης και οι πράξεις μας έχουν θετικές και αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια