Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα δορυφορικής τηλεπισκόπησης “beyondEDU” για τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού
 
Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού, ασχολούμενοι με το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αναρωτήθηκαν τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες καταφέρνουν να παρακολουθούν και να πειραματίζονται με φαινόμενα μεγάλης κλίμακας του πλανήτης μας.  Έτσι, λοιπόν, συμμετείχαν στη δράση “beyondEDU”, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαστημική τεχνολογία και την τηλεπισκόπηση, ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματά τους.
 
Ο κ. Λευτέρης Θεοδωρόπουλος, αγρονόμος τοπογράφος, μηχανικός του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών με ειδίκευση στη δορυφορική παρατήρηση της Γης, μέλος της ομάδας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος, εισήγαγε τους μαθητές μας στον τεχνολογικό κόσμο της δορυφορικής τηλεπισκόπησης, προσφέροντάς τους γνώσεις και ερεθίσματα γύρω από τις σύγχρονες εξελίξεις στη δορυφορική τεχνολογία, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Στην παρουσίαση συμμετείχε η κ. Μίρκα Ρώσση, υπεύθυνη επικοινωνίας της Επιχειρησιακής Μονάδας BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
 
Οι μαθητές ενημερώθηκαν με αμείωτο ενδιαφέρον για βασικές έννοιες, όπως για τη δορυφορική τηλεπισκόπηση και για τον τρόπο λειτουργίας των δορυφόρων στο διάστημα. Επιπλέον, γνώρισαν εφαρμογές των δορυφόρων στην παρακολούθηση και στη μελέτη των πυρκαγιών, των παγετώνων, αλλά και στη μελέτη της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα.
 
Τα παιδιά ασχολήθηκαν με ειδικά διαμορφωμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες ερωτήσεων γνώσεων και συζήτησαν με τους ερευνητές εξερευνώντας το ευρύ φάσμα των διαστημικών τεχνολογιών σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας και της επιστήμης!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια