Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Συμμετοχή μαθητών Δημοτικού στο 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
 

Την Πέμπτη 4 Μαΐου, μαθητές της Β’, της Γ’ και της Δ’ Δημοτικού συμμετείχαν διαδικτυακά στο 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, σε έναν θεσμό μη διαγωνιστικό, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική εκδήλωση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών της Πληροφορικής, παρουσίασαν τις ψηφιακές εργασίες που έκαναν σχετικά με τη μετεωρολογία. Ανέδειξαν τις ζωγραφιές που δημιούργησαν χρησιμοποιώντας διαφορετικά πινέλα και σχήματα με θέμα τα καιρικά φαινόμενα, τα συννεφόλεξα που έφτιαξαν χρησιμοποιώντας λέξεις που αφορούν τον καιρό, τα καιρικά φαινόμενα και τη μετεωρολογία, όπως και τα δελτία καιρού που δημιούργησαν. Τέλος, παρουσίασαν το δικό τους ψηφιακό θερμόμετρο, εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο το δημιούργησαν και το προγραμμάτισαν, καθώς και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν μετά από τις μετρήσεις σε διαφορετικούς χώρους του σχολείου. Τα παιδιά μας, πάντα ευαισθητοποιημένα απέναντι στα περιβαλλοντικά ζητήματα, φέτος, σαν μικροί μετεωρολόγοι, είναι πλέον έτοιμα να προβλέψουν και να καταγράψουν τα μετεωρολογικά φαινόμενα!
Έργο Β’ Δημοτικού: https://www.ea.gr/school/meteo/

Οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών της Πληροφορικής, παρουσίασαν τις δραστηριότητες που πραγματοποίησαν σχετικά με την τρισδιάστατη εκτύπωση και τους 3D εκτυπωτές. Περιέγραψαν την πρώτη τους επαφή με την έννοια της σχεδίασης και της εκτύπωσης στις τρεις διαστάσεις, αναφέρθηκαν στη χρησιμότητά τους τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών. Προέβαλαν τη δική τους τρισδιάστατη σχεδίαση ενός αρχαίου Ελληνικού αγγείου που πραγματοποίησαν σε ειδικό σχεδιαστικό περιβάλλον. Τέλος, παρουσίασαν με μεγάλο ενθουσιασμό την εκτύπωση του σχεδίου τους με τη χρήση του 3D εκτυπωτή του σχολείου! Είναι έτοιμοι για νέους τρισδιάστατους σχεδιασμούς και εκτυπώσεις!
Έργο Γ΄ Δημοτικού: https://www.ea.gr/school/3d/

Οι μαθητές της Δ' Δημοτικού παρουσίασαν μια εφαρμογή  που δημιούργησαν αξιοποιώντας την εκπαιδευτική πλατφόρμα SCRATCH MIT. Η εφαρμογή είναι μια εικονική περιήγηση στην  αρχαία Αθήνα με τη βοήθεια της Μύρτιδος. Το μικρό κορίτσι παρουσιάζει στους χρήστες τις γειτονιές στις οποίες έζησε και τους αφηγείται όσα έκανε σε καθεμία. Τα παιδιά αρχικά αναφέρθηκαν στο γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή να δημιουργήσουν την εφαρμογή. Στη συνέχεια έδειξαν τη διαδικασία σχεδιασμού της και παρουσίασαν κάποια  βασικά κομμάτια του κώδικα. Στο τέλος έκαναν μια επίδειξη της εφαρμογής και υποσχέθηκαν ότι θα την εμπλουτίσουν με ακόμα περισσότερες πληροφορίες και λειτουργίες!
Έργο Δ’ Δημοτικού: http://www.ea.gr/school/myrtis/

 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια