Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού παίρνουν συνέντευξη από τον επίκουρο καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη
 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης είχαν την τιμή να υποδεχτούν στο σχολείο μας τον κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη, επίκουρο καθηγητή Ορθοδοντικής, εμπνευστή και συντονιστή της επιστημονικής διαδικασίας ανάπλασης του προσώπου της 11χρονης Αθηναίας που έζησε και πέθανε την εποχή του Περικλή. Η γνωριμία τους με τη Μύρτιδα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν τα ιστορικά γεγονότα μέσα από τη δική της ιστορία. Με τη Μύρτιδα οι μαθητές και οι μαθήτριες ταξίδεψαν στο παρελθόν, αξιοποιώντας ιστορικές πηγές και τεκμήρια και καλλιεργώντας ποικίλες δεξιότητες. Ερεύνησαν, επεξεργάστηκαν, ανακάλυψαν, δημιούργησαν. Περίμεναν με ανυπομονησία, λοιπόν, τη σημερινή ημέρα, για να πάρουν συνέντευξη από τον άνθρωπο που θεωρείται «πατέρας» της Μύρτιδος, διατυπώνοντας με αυτοπεποίθηση όλα τους τα ερωτήματα. Ο κ. Μανώλης Παπαγρηγοράκης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απάντησε σε κάθε τους ερώτημα, άκουσε τις απόψεις και τις ιδέες τους και ενημερώθηκε από εκείνους για τις δράσεις και τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στη χρονιά. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους!

 

 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια