Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού γνωρίζουν τη διαδικασία της τεχνητής επώασης των αβγών
 
Οι μαθητές μας, μελετώντας στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Αγωγής τη ζωή στο αγρόκτημα, έδειξαν ενδιαφέρον για τις καλλιέργειες αλλά και για τα ζώα και τη φροντίδα τους. Πιο συγκεκριμένα, ασχολήθηκαν με την αναπαραγωγή της κότας, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τα ωοτόκα ζώα και τη διαδικασία της επώασης των αβγών. Με αφετηρία τις πρότερες γνώσεις τους, σειροθέτησαν εικόνες που δείχνουν τη φυσική διαδικασία από τη στιγμή της γέννησης ενός αβγού έως την εκκόλαψη του νεοσσού. Η τεχνητή επώαση των αβγών, μέσω της επωαστικής μηχανής, παρουσιάστηκε ως πρακτική της σύγχρονης πτηνοτροφίας, ωφέλιμη για τη διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών για την ανεμπόδιστη και επιτυχημένη εκκόλαψη. Με την επίσκεψη στην κλωσσομηχανή του σχολείου οι μαθητές γνώρισαν τη διαδικασία αυτή δια ζώσης και επιπλέον ενεπλάκησαν πιο ενεργά σε βιωματικές δραστηριότητες. Καταγράφοντας σε φύλλα παρατήρησης χρήσιμα στοιχεία, ανακαλύψαν βασικές λειτουργίες της κλωσσομηχανής που σχετίζονται με τη θερμότητα και την υγρασία. Λίγες μέρες μετά την τοποθέτηση των αβγών στις ειδικές θήκες, ήρθε η ώρα για την ωοσκόπηση. Απαραίτητες οι κατάλληλες συνθήκες φωτισμού, ένας φακός ήταν αρκετός για να παρατηρήσουν με γυμνό μάτι τα κόκκινα αγγεία και την καρδιά του αναπτυσσόμενου οργανισμού. Η βιντεοσκοπημένη παρατήρηση της στιγμής της εκκόλαψης, η γνωριμία με τα ζωντανά κλωσσόπουλα και η συζήτηση για τις πρώτες φροντίδες έκαναν την εμπειρία μοναδική! Στο τέλος τα παιδιά αποχαιρέτησαν τα μικρά κλωσσόπουλα, προτού επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον, στο αγρόκτημα! << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια