Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Ο κήπος των ονείρων μας!
 
Oι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου, λίγο πριν μπει η άνοιξη, ξεκίνησαν τη διαδικασία για τη δημιουργία ενός βιολογικού λαχανόκηπου στην αυλή του σχολείου μας!
Μετά από συζήτηση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται εργαλεία, σπόρους, χώμα, κομπόστ και πάνω από όλα, κέφι και αγάπη για τα φυτά.
Διάλεξαν τα παρτέρια τους και σε μικρές ομάδες ξεκίνησαν τη διαδικασία του φυτέματος. Φτυάρισαν το χώμα και έβγαλαν τα αγριόχορτα, για να βρει το σποράκι τους πρόσφορο έδαφος και να καρποφορήσει.
Φρόντιζαν να τα ποτίζουν συχνά και να παρακολουθούν την ανάπτυξή τους.
«Αγαπάμε τα φυτά», «Τα φυτά χρειάζονται τη δική μας φροντίδα»… Δημιούργησαν ταμπέλες με τα δικά τους συνθήματα και τις τοποθέτησαν στα παρτέρια τους. Δεν παρέλειψαν, επίσης, να φτιάξουν και «σκιάχτρα» για τους σκανταλιάρηδες επισκέπτες που τσιμπολογούν τα φυτά τους!
Μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα έκαναν τα εγκαίνια του βιολογικού τους λαχανόκηπου. Στο κιόσκι του σχολείου γεύτηκαν νόστιμα λαχανικά και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την αξία της υγιεινής διατροφής! << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια