Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού πραγματοποιούν την πρώτη τους ανασκαφή
 
Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού μέσα από ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα γνώρισαν το επάγγελμα του αρχαιολόγου. Έμαθαν για τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε μια ανασκαφή καθώς και τα βήματα που ακολουθούνται πριν από την έναρξή της.
Εργάστηκαν σε ομάδες αναλαμβάνοντας τους ρόλους του Αρχαιολόγου - Ερευνητή, του Φωτογράφου και του Σχεδιαστή. Αφού πήραν τα εργαλεία τους, τις ξέστρες, τα σκαλιστήρια και τα πινέλα, ήταν έτοιμοι για την πρώτη τους ανασκαφή στις εγκαταστάσεις του  Ιδρύματος «Ελληνικός Κόσμος», όπου ανακάλυψαν προϊστορικά ευρήματα! Οι μικροί αρχαιολόγοι έφεραν στο φως αγαλματίδια, αγγεία ολόκληρα ή θραύσματα αυτών και χάντρες κοσμημάτων. Σχεδίασαν και φωτογράφισαν τα ευρήματά τους. Αφού τα μελέτησαν, αξιοποιώντας τις ιστορικές τους γνώσεις και τα συμπεράσματα από την έρευνά τους, κατέγραψαν πληροφορίες για αυτά και τα κατέταξαν σε αντικείμενα που προέρχονταν από τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στον ελλαδικό χώρο την εποχή του Χαλκού. Η έρευνά τους ολοκληρώθηκε με την καταγραφή της δράσης στο ημερολόγιο ανασκαφής. Με αυτόν τον τρόπο ανακάλυψαν τη σύνδεση του αρχαιολογικού ευρήματος με την ιστορική γνώση και οδηγήθηκαν σε σημαντικά συμπεράσματα για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων της προϊστορικής περιόδου.


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια