Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Συνάντηση μαθητών Β΄ Γυμνασίου με τη συγγραφέα Μαριάννα Κουμαριανού
 
Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου γνώρισαν το «Παρίσι της Ανατολής», όπως το έζησε η μικρή Διδώ, η συγγραφέας που έμελλε να αφήσει τη σφραγίδα της στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Η κυρία Μαριάννα Κουμαριανού, η οποία επισκέφθηκε το σχολείο μας τη Δευτέρα 3 Απριλίου, μάς ξενάγησε στη Σμύρνη των αρχών του 20ου αιώνα, στη Σμύρνη όπου γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια η Διδώ Σωτηρίου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους για τη διαδικασία της συγγραφής, για την έρευνα που απαιτεί η σύνθεση ενός έργου με ιστορικό χαρακτήρα, για το παιδικό και εφηβικό κοινό, που αποδεικνύεται τελικά το πιο απαιτητικό. Με την ιδιαίτερη τρυφερότητα και ευαισθησία της, η κυρία Κουμαριανού μοιράστηκε τη συγκίνηση που γεύεται, όταν συνειδητοποιεί την απήχηση που έχει κάποιο έργο της, αφού η ανάγνωση του βιβλίου είναι η στιγμή που η ψυχή του δημιουργού αγγίζει την ψυχή του αποδέκτη... << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια