Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Εσωτερικός Διαγωνισμός Ρητορικής Τέχνης - Οι εικονικές δίκες... είναι γεγονός για τους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού!
 
Οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιά καλλιεργούν τόσο τον γραπτό όσο και τον προφορικό και ασκούνται σε διαφορετικά κειμενικά είδη, ενώ στις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού οι μαθητές μας ασχολούνται και με το επιχειρηματολογικό κείμενο.
Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού, αξιοποιώντας τις γνώσεις του στον επιχειρηματολογικό λόγο, ασχολήθηκαν στην τάξη με το ρητορικό παιχνίδι «Εικονικές δίκες παραμυθιών» στο οποίο, με αφετηρία υποθέσεις παραδοσιακών και κλασικών παραμυθιών, αναλάμβαναν ρόλους κατήγορου και υπερασπιστή. Μέσα από τους ρόλους αυτούς καλούνταν να συμμετάσχουν σε μία εικονική δίκη είτε ως κατήγοροι είτε ως υπερασπιστές του ήρωα που εκδήλωσε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.
Κατά αυτό τον τρόπο, πραγματοποιήσαν  τις δικές τους  «Εικονικές δίκες» βιώνοντας μια ζωντανή διαδικασία. Έγιναν οι ίδιοι κατήγοροι και συνήγοροι ηρώων παραμυθιών και διατύπωσαν  τα επιχειρήματά τους. Προβληματιστήκαν, συνεργάστηκαν και εξέφρασαν τα επιχειρήματα και αντεπιχειρήματά τους.
Από τον Εσωτερικό Διαγωνισμό για την Ε΄ τάξη ανά τμήμα προκρίθηκαν οι μαθητές που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στο 5ο Φεστιβάλ Ρητορικής για μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, που έχει διοργανώσει το ΙΡΕΣΕ για τις 7 Μαΐου 2023.

 ΣΤ1: Χαρακτινιώτης Ιωάννης
 ΣΤ2: Ταλαμάγκας Αθανάσιος
 ΣΤ3: Λάλλου Βαΐα
 ΣΤ4: Σανδαλίδη Αικατερίνη
 ΣΤ5: Ριζογιάννης Αναστάσης
 ΣΤ6: Μαρίνη Άννα

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια