Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Εσωτερικός Διαγωνισμός Ρητορικής Τέχνης για τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού
 
Οι μαθητές μας καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς καλλιεργούν τον λόγο τους, γραπτό και προφορικό, και ασκούνται σε διαφορετικά κειμενικά είδη, ενώ στις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού οι μαθητές μας ασχολούνται και με το επιχειρηματολογικό κείμενο.
Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των γλωσσικών δεξιοτήτων τους και της καλλιέργειας της δημιουργικής χρήσης του λόγου οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού ασχολήθηκαν στην τάξη με δραστηριότητες παραγωγής αυθόρμητου προφορικού λόγου. Με αφετηρία σύντομες φράσεις που παραπέμπουν στον πλούσιο αισθητικά κόσμο των παραμυθιών και αποτελούσαν για τα παιδιά το έναυσμα για τη δημιουργία μιας φανταστικής αφήγησης, οι μαθητές δημιούργησαν προφορικές αφηγήσεις παραμυθιών. Τα παιδιά έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον και υψηλή συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια της ενασχόλησής μας με τον αυθόρμητο λόγο και αυτό αποτυπώθηκε στις ιδέες και τις φανταστικές ιστορίες τους, οι οποίες ήταν ευρηματικές, ιδιαίτερες και ξεχωριστές!
Ως αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν στις σχολικές αίθουσες, σε Εσωτερικό Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, οι μαθητές της Ε΄ τάξης ανέδειξαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, τη δημιουργικότητα και την ικανότητα διατύπωσης αυθόρμητου λόγου που διαθέτει τα χαρακτηριστικά της αφήγησης παραμυθιού. Ήταν μια πολύ δημιουργική, ενδιαφέρουσα και ωφέλιμη συνάντηση, την οποία τα παιδιά απόλαυσαν είτε ως ομιλητές είτε ως ακροατήριο. Από τον Εσωτερικό Διαγωνισμό για την Ε΄ τάξη ανά τμήμα προκρίθηκαν οι μαθητές που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στο 5ο Φεστιβάλ Ρητορικής για μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, που έχει διοργανώσει το ΙΡΕΣΕ για τις 7 Μαΐου 2023.

Οι μαθητές είναι οι:
  Ε1  Ζάννος Λυσίμαχος
  Ε2  Ευθυμίου Δημοσθένης
  Ε3  Ψιλογιαννοπούλου Ταγκάλου Εριέττα
  Ε4  Φίλιος Φίλιππος
  Ε5  Βουδούρης Πέτρος
  Ε6  Κοκκώνης Θοδωρής

Συγχαρητήρια στα παιδιά που προκρίθηκαν και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια