Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου «Στα βήματα του Σπύρου Λούη»
 
Μετά από πολλούς μήνες προετοιμασίας στο μάθημα της Ιστορίας και στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων ...τρέξαμε στο Μουσείο του Μαραθωνίου Δρόμου, για να λάβουμε μέρος στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και τον Ιστορικό του Ολυμπισμού, κ. Τσόνια, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Στα βήματα του Σπύρου Λούη». Στην εκδήλωση αυτή οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ευφάνταστες εργασίες τους, αλλά και να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας και των άλλων μαθητών από τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση. Η αίθουσα γέμισε από την ευρηματικότητα των παιδιών, τα οποία προσέγγισαν τον θεσμό του Μαραθωνίου με ποιήματα, θεατρικές αναπαραστάσεις, μουσικές συνθέσεις, ιστορικές αναδρομές, συνεντεύξεις σύγχρονων μαραθωνοδρόμων κ.ά. Ιδιαίτερα απολαυστική ήταν η στιγμή που οι μαθητές της Ελληνογερμανικής Αγωγής προσκάλεσαν μαθητές από άλλα συμμετέχοντα σχολεία, για να παίξουν μαζί το σύγχρονο επιτραπέζιο παιχνίδι του Μαραθωνίου Δρόμου, που οι ίδιοι σχεδίασαν και κατασκεύασαν.  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη χαρά να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών μας για τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκόμισαν, καθώς και για το μήνυμα που προβλήθηκε από τη συνάντηση αυτή. Η συστηματική προσπάθεια οδηγεί στην επίτευξη στόχων, ακόμα κι αν αυτοί μοιάζουν εξωπραγματικοί. << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια