Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Δράση φιλαναγνωσίας για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου
 
«Στα σαράντα κύματα» της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας ταξίδεψαν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου τη Δευτέρα, 27/3/2023, με οδηγούς τον κ. Αριστείδη Δάγλα, συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου, και τον κ. Βασίλη Γκούμα, εικονογράφο της έκδοσης. Ο κ. Δάγλας και ο κ. Γκούμας απάντησαν στα ερωτήματα των παιδιών, μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους και αποκάλυψαν τα μονοπάτια της έμπνευσης που ακολούθησαν. Ο κ. Δάγλας, αφού μίλησε για το δράμα του Μικρασιατικού Ελληνισμού, με το άμεσο και ζωηρό ύφος του λόγου του εξέφρασε την ευχή του για ειρήνη και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και ανέδειξε την αξία της μόρφωσης για την κατάκτηση της πνευματικής ελευθερίας. Κάλεσε τα παιδιά να έχουν πάντοτε ένα βιβλίο κοντά τους, καθώς είναι βέβαιο πως θα αισθανθούν την ανάγκη να το ανοίξουν. Άλλωστε, όπως τόνισε, η αγάπη για το βιβλίο προκύπτει μέσα από τη βιωματική προσέγγιση. Ο κ. Γκούμας στάθηκε στη δύναμη της εικόνας, που συγκινεί και εμπλουτίζει την αφήγηση, χωρίς φυσικά να στερεί από τον αναγνώστη το ιδιαίτερο προνόμιο να πλάθει μόνος τον κόσμο που ξετυλίγεται στις σελίδες ενός βιβλίου. Σχολίασε την παρουσία έργων τέχνης σε κάθε γωνιά του σχολείου μας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα διαρκές ερέθισμα, πρόκληση για τη σκέψη, έναυσμα για τη δημιουργικότητα, τόνωση της διάθεσης όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας.
Μάθαμε πολλά, θα τα θυμόμαστε όλα... << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια