Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές του Γυμνασίου γιορτάζουν την επέτειο της 25ης Μαρτίου
 
Η ιδέα για το θεατρικό δρώμενο των μαθητών του Γυμνασίου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ξεκίνησε από το βιβλίο «1821  - Δέκα διηγήματα για το Εικοσιένα»
Δέκα συγγραφείς έγραψαν από ένα διήγημα με φόντο την Ελληνική Επανάσταση, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το 1821. Έγραψαν ιστορίες με πρωταγωνιστές πρόσωπα της δικής τους επιλογής, σημαντικά για τον αγώνα για την ελευθερία ή ανθρώπους με τους οποίους δεν είχε ασχοληθεί κανείς, ήρωες και αντιήρωες βασισμένοι σε πραγματικά γεγονότα ή με μία δόση μυθοπλασίας. Έτσι οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου επέλεξαν με την καθοδήγηση της κυρίας Χρύσας Αποστολάτου το διήγημα της Μαρίας Ξυλούρη με τίτλο «Το ξετρύπι». Το μελέτησαν, ασχολήθηκαν με τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου και το παρουσίασαν με τη μορφή μίας θεατρικής αφήγησης. Στην Κρήτη της Επανάστασης μάς μετέφερε το διήγημα της Μαρίας Ξυλούρη και η θεατρική απόδοσή του. Στο διήγημα «Το ξετρύπι», όταν μαθαίνουν ότι επίκειται επίθεση στο κοντινό τους μοναστήρι, τα γυναικόπαιδα ενός χωριού ανεβαίνουν ένα πέρασμα στο βουνό, για να βγουν καταφύγιο στην άλλη πλευρά. Έμπνευση για το θεατρικό στάθηκαν διάφορες ιστορίες από την Κρήτη, όπως για παράδειγμα οι σφαγές στα σπήλαια του Μελιδονίου και της Μιλάτου, καθώς και αφηγήσεις από την επαρχία Μαλεβιζίου. Το ξετρύπι είναι μία ιστορία για απλούς ανθρώπους μέσα σε μία απάνθρωπη – γι΄αυτό και τελικά ανθρώπινη- συνθήκη. Στο τέλος της γιορτής οι μαθήτριες της ομάδας παραδοσιακών χορών Γυμνασίου – Λυκείου μετέδωσαν με τη θέρμη και τη ζωντάνια τους ενθουσιασμό στο κοινό και ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους.  Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! Και του χρόνου!
 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια