Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Συνάντηση των μαθητών Β' Γυμνασίου με τη συγγραφέα Ελένη Δικαίου
 
Μια περιήγηση στους δρόμους της σύγχρονης ιστορίας, μια κατάδυση στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας, μια εισβολή στο συγγραφικό εργαστήρι ήταν για τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου η συνάντησή τους με την κυρία Ελένη Δικαίου, συγγραφέα του βιβλίου  «Ο τελευταίος Έλληνας της Σμύρνης». Τα παιδιά, έχοντας διαβάσει το βιβλίο, ανέλαβαν να παρουσιάσουν την κυρία Δικαίου και την υπόθεση του έργου στους συμμαθητές τους. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί της, να θέσουν τα ερωτήματά τους, να αναλογιστούν την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής, να πλάσουν στη σκέψη τους την εικόνα των προσφύγων, που κουβάλησαν στη μητέρα Ελλάδα τη Μικρασία ως ιδέα, ως τρόπο ζωής, ως σύμβολο της ανθρωπιάς και της αγάπης για την παιδεία. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, η κυρία Δικαίου απευθύνθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες με την ξεχωριστή της θέρμη και τρυφερότητα: «Να νιώθετε ότι έχετε εισπράξει ένα δώρο πολύτιμο. Σας άνοιξαν ένα καινούργιο μονοπάτι. Με γνώσεις, με την ικανότητα της σκέψης φαντάζεται τρόπους ο νους... Άλλωστε, η φαντασία οδηγεί τον κόσμο πιο μακριά από τη γνώση, όπως είπε ο Αϊνστάιν. Ανοίγει, λοιπόν, αυτός ο δρόμος, πώς θα γίνουμε πιο καλοί, πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι. Αυτό είναι το δώρο της σημερινής ημέρας: η λογοτεχνία, η τέχνη είναι τα μέσα για να είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι». Υποσχόμαστε ότι θα θυμόμαστε πάντα τη συμβουλή της.
 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια