Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Ενημέρωση μαθητών Α Γυμνασίου για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου απο εκπρόσωπο της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος
 
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά μας αποτελούν τη γενιά της ψηφιακής εποχής και του διαδικτύου. Μεγαλώνουν χρησιμοποιώντας καθημερινά τις αμέτρητες δυνατότητες που η τεχνολογία προσφέρει. Όλοι επίσης γνωρίζουμε ότι τα ηλεκτρονικά μέσα συχνά κρύβουν κινδύνους, τους οποίους είναι σημαντικό να τους αναγνωρίζουν και τα ίδια παιδιά και να τους αποφεύγουν. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής πραγματοποιούνται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, καθώς οι μαθητές μας συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, δημιουργούν εργασίες με μηνύματα και συνθήματα για την προσεκτική παρουσία και δράση στον παγκόσμιο ιστό, για την τήρηση των κανόνων σεβασμού και προστασίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα στο περιβάλλον του σχολείου όλοι οι καθηγητές με κάθε αφορμή αναφέρονται στα θέματα αυτά, τα οποία απασχολούν και προβληματίζουν όλους μας, καθώς παρατηρούμε ότι συχνά τα παιδιά χειρίζονται με λανθασμένο τρόπο την ελευθερία που τους παρέχουν τα ψηφιακά μέσα.  Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να θωρακίσουμε τους μαθητές μας και να τους δώσουμε ακόμα περισσότερα εφόδια, για να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ωριμότητα και σοβαρότητα τις ενέργειες και τις επιλογές τους στον ψηφιακό κόσμο, προγραμματίσαμε μία πολύ σημαντική ενημερωτική δράση για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ τάξης του Γυμνασίου μας.
 
Την Τρίτη 14 Μαρτίου  επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Νάκος, ψυχολόγος και εκπρόσωπος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος μίλησε στους μαθητές μας για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι έφηβοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα διαδικτυακά παιχνίδια και στις δραστηριότητες που πραγματοποιούν μέσω του υπολογιστή.  Ο κ. Νάκος παρουσίασε στους μαθητές ορισμένα βίντεο που βασίζονται σε πραγματικές ιστορίες που έχει χειριστεί η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, και αποτελούν υλικό εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διαμόρφωσε το πλαίσιο ενός ανοιχτού διαλόγου με τους μαθητές, για να διαπιστώσουν μόνοι τους τα λάθη και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, εξήγησε το πλαίσιο λειτουργίας της υπηρεσίας και δέχτηκε τις ερωτήσεις των μαθητών. Οι μαθητές μας έδειξαν πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ρώτησαν πάρα πολλά πράγματα, συνειδητοποίησαν λάθη και παραλείψεις,  κατανόησαν κινδύνους που ενδεχομένως είχαν υποτιμήσει και ενημερώθηκαν για έννοιες που πιθανόν αγνοούσαν.
 
Πιστεύουμε ότι η επικοινωνία των παιδιών με ειδικούς επιστήμονες είναι ιδιαίτερα σημαντική και συμβάλλει στη δημιουργία συνειδητοποιημένων χρηστών του διαδικτύου και σκεπτόμενων πολιτών του ψηφιακού κόσμου. 


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια