Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές της Δ΄τάξης ελέγχουν την ποιότητα του νερού στον ποταμό Ερασίνο, στον υδροβιότοπο της Βραυρώνας
 
Οι μαθητές της Δ΄ τάξης, αφού ασχολήθηκαν  με τις φυσικές καταστάσεις του νερού και τον κύκλο του στη φύση, επέκτειναν τη δράση τους και εκτός τάξης… Στο υδάτινο περιβάλλον του ποταμού Ερασίνου, στον υδροβιότοπο Βραυρώνας, πραγματοποίησαν ελέγχους στην ποιότητα του νερού. Αρχικά έλεγξαν με τις αισθήσεις τους τα χαρακτηριστικά του νερού και εκτίμησαν τη θερμοκρασία του. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας απόχες, μεγεθυντικούς φακούς, θερμόμετρα και άλλα όργανα μέτρησης, κατέγραψαν τις τιμές των μετρήσεών τους και τα είδη των μικροοργανισμών και διαπίστωσαν αν οι μετρήσεις τους ήταν ακριβείς. Μια από τις καλύτερες στιγμές ήταν όταν μέτρησαν τη θερμοκρασία του νερού με ένα ψηφιακό θερμόμετρο που κατασκεύασαν μόνοι τους στην τάξη, στο μάθημα της Πληροφορικής, με τη βοήθεια του Arduino. Είναι υπέροχο να διαπιστώνεις βιωματικά ότι η γνώση βρίσκει εφαρμογή στην πραγματική ζωή! << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια