Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού συνομιλούν με τη συγγραφέα Ελένη Πριoβόλου
 
Οι μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού υποδέχτηκαν στο σχολείο μας την κ. Πριοβόλου, συγγραφέα του λογοτεχνικού βιβλίου «Τσόκο Μπλοκ». Ήταν μια συνάντηση που οι μαθητές μας περίμεναν με ανυπομονησία, αφού είχαν διαβάσει το συγκεκριμένο λογοτεχνικό βιβλίο και  ήθελαν να γνωρίσουν τη συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί της!
Η κ. Πριοβόλου  προσέγγισε με τον δικό της άμεσο τρόπο τους μαθητές μας, οι οποίοι με ενθουσιασμό συμμετείχαν στη συζήτηση για τη λογοτεχνία και τη συγγραφή, κάνοντας ενδιαφέρουσες και εύστοχες ερωτήσεις. Μίλησαν για την πορεία της συγγραφέως μέσα στον κόσμο των λέξεων και των εικόνων. Η κ. Πριοβόλου τούς αποκάλυψε τις πηγές της έμπνευσής της, αφού πρώτα τους ταξίδεψε στα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής και συζήτησαν για τις διαχρονικές αξίες της φιλίας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης και του σεβασμού, αξίες που αναδεικνύονται μέσα από το «Τσόκο Μπλοκ».
Η συνάντησή τους έκλεισε με τη συγγραφέα να προτρέπει τους μαθητές μας να ανακαλύπτουν τις κλίσεις τους και να κυνηγούν το πάθος τους και τα όνειρά τους!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια