Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Η Α΄ Λυκείου κατά της βίας
 
Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της βίας και με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών, οι μαθητές και οι μαθήτριες της A΄ Λυκείου παρακολούθησαν ομιλία για τις μορφές της βίας αλλά και τους τρόπους αντίδρασης και αντιμετώπισής της. Σε μια κοινωνία που βάλλεται καθημερινά από διάφορες μορφές βίας, έχει ιδιαίτερη αξία να δώσουμε στα παιδιά  τη δυνατότητα ουσιαστικής ενημέρωσης και έκφρασης. Η αντιμετώπιση άλλωστε της βίας θα πρέπει να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κοινωνικής και συλλογικής προσπάθειας για την ενδυνάμωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της έννοιας της πολιτότητας αλλά και την ενίσχυση των κοινωνικών αξιών του σεβασμού, της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Μετά την ομιλία τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο ευαισθητοποίησης και προβληματισμού. Στόχος ήταν οι μαθητές να ανταλλάξουν σκέψεις και ιδέες, να εκφράσουν απορίες, να εκφραστούν, να μοιραστούν, να συζητήσουν. Την ομιλία και τη συζήτηση που ακολούθησε, συντόνισε η Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρία Χατζηχρήστου. << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια