Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Με οδηγό τη Μύρτιδα οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού ανακαλύπτουν την ιστορία...
 
Το ιστορικό  ταξίδι των μαθητών της Δ΄ τάξης στην κλασική Αθήνα του Περικλή ξεκίνησε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Μισή Μαγική Ώρα στην Ακρόπολη» και από σχετικές δραστηριότητες. Στην παρέα τους προστέθηκε η Μύρτις, το εντεκάχρονο κορίτσι που βρέθηκε θαμμένο στον ομαδικό τάφο στον Κεραμεικό και στάθηκε η αιτία να ανακαλύψουν οι επιστήμονες τι ήταν ο λοιμός που σκότωσε τόσους Αθηναίους αλλά και τον ίδιο τον Περικλή κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από την επεξεργασία άρθρων και ιστορικών πηγών να ξετυλίξουν το κουβάρι… γυρίζοντας πίσω στο παρελθόν και να ανακαλύψουν ποια ήταν η Μύρτις, πώς ζούσε στην Αθήνα της εποχής του Περικλή, αλλά και να γνωρίσουν τα ταφικά έθιμα της εποχής. Η δράση τους συνεχίστηκε εκτός τάξης… Πρώτη τους στάση ήταν το Μουσείο Ακρόπολης, όπου με ξεναγό έναν ιστορικό – αρχαιολόγο έλυσαν αρκετές απορίες τους, θαύμασαν και σύγκριναν ευρήματα της αρχαϊκής και κλασικής Αθήνας και εντόπισαν ιστορικά σημεία που σχετίζονταν με τη Μύρτιδα. Έτσι κατανόησαν καλύτερα την εξέλιξη της ισχυρής αυτής πόλης – κράτους μέσα στον χρόνο. Δεύτερος σταθμός τους, η αρχαία Αγορά και ο Κεραμεικός. Με τα tablet στα χέρια και με τη βοήθεια του προγράμματος “discovery trail” ακολούθησαν ιστορικά μονοπάτια, σταμάτησαν σε διάφορους  σταθμούς, συνεργάστηκαν, παρατήρησαν μνημεία, αναζήτησαν ιστορικά στοιχεία στον χώρο, φωτογράφισαν λεπτομέρειες μνημείων και  απάντησαν ερωτήσεις με στόχο να ανακαλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές της ζωής της Μύρτιδος στην κλασική Αθήνα. Και το ταξίδι συνεχίζεται...
 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια