Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Εκδήλωση Γ’ Γυμνασίου για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή
 
Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου μας είχαν την ευκαιρία να υποδεχτούν στο σχολείο τον Πανεπιστημιακό Καθηγητή, κ. Θανάση Χρήστου, Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και να ακούσουν την ομιλία του με θέμα: «Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (1873-1950), το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης και η υπέρβαση του πολιτισμού από τη Δύση στην Ανατολή». Το έτος 2023 είναι αφιερωμένο στον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή. Με την αφορμή αυτή την ημέρα της επετείου του θανάτου του (2 Φεβρουαρίου 1950) το σχολείο μας διοργάνωσε ειδική εκδήλωση, για να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν περισσότερα πράγματα για τον σπουδαίο και στοχαστικό Έλληνα, τον φωτισμένο επιστήμονα, τον ευπατρίδη, τον άνθρωπο Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή. Η συμβολή του στην επιστήμη, η σύνδεσή του με τον Einstein στην κατεύθυνση της επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων, η επίδρασή του σε ζητήματα οργάνωσης Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η διάθεσή του να συμβάλει στη λειτουργία του Πανεπιστημίου της Σμύρνης, η μοναδικότητά του στον επιστημονικό τομέα, η αγάπη του για την πατρίδα, το γεγονός ότι παρέμεινε Έλληνας και άνθρωπος και πολλά άλλα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου με τον κ. Χρήστου, ο οποίος φώτισε όχι μόνο τη ζωή, τη δράση, το ήθος, την ανθρωπιά, την επιστημοσύνη του Καραθεοδωρή αλλά και όλη την ευρύτερη ιστορική περίοδο  δίνοντας έμφαση στις θετικές στιγμές της Μικρασιατικής περιπέτειας που πέρασε ο τόπος μας.


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια