Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Εκδήλωση Γ' Γυμνασίου για τους Τρεις Ιεράρχες
 
«Οι λύσεις των Τριών Ιεραρχών στις προκλήσεις της εποχής» ήταν το θέμα της ομιλίας του κ. Μιχάλη Μαριόρα, Αναπληρωτή Καθηγητή Ιστορίας Θρησκευμάτων στη Σχολή Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών. Ο  κ. Μαριόρας μίλησε στους μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου για το έργο, την προσφορά, τη διδασκαλία, τις ιδέες των Τριών Ιεραρχών με αναφορές στο σήμερα, με παραδείγματα από τον χώρο της κοινωνίας και της οικονομίας. Εξήγησε στους μαθητές ότι πολλά από τα θέματα που προβληματίζουν και απασχολούν τους σύγχρονους ανθρώπους είχαν ειπωθεί από τις προσωπικότητες αυτές 1700 χρόνια πριν. Τους μίλησε για το τρίπτυχο, για τους ισχυρούς πυλώνες της ζωής και της δράσης τους: εκπαίδευση, φιλανθρωπία, εκκλησιαστικότητα. Στην πολύ ωραία και εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε με τα παιδιά, τονίστηκε η αξία της μοναδικής προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου, η σημασία της αγάπης αλλά και η ανάγκη της βελτίωσης της κοινωνίας μέσα από τις επιλογές και τη στάση όλων μας.
 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια