Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2023
  Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου ανακαλύπτουν το ταξίδι της μικρής σταγόνας!
 
Μια μικρή σταγόνα που ξέφυγε από τα σύννεφα ήρθε στο Νηπιαγωγείο και διηγήθηκε στους μικρούς μας μαθητές την ιστορία της... Έτσι, παίζοντας έμαθαν για τον κύκλο του νερού! Έκαναν πειράματα μέσω των οποίων προσέγγισαν το φαινόμενο της εξάτμισης του νερού αλλά και τη μόλυνση του υδάτινου οικοσυστήματος. Ανακάλυψαν τις ιδιότητες του νερού, διαπιστώνοντας πως είναι άχρωμο, άγευστο και άοσμο. Στη συνέχεια το χρωμάτισαν και το αξιοποίησαν εικαστικά, φτιάχνοντας με μια πρωτότυπη τεχνική τις δικές τους ξεχωριστές χρωμοφατσούλες! Μέσα από ειδικά διαμορφωμένες δράσεις έμαθαν καινούργιες λέξεις σχετικές με το νερό! Και δε σταμάτησαν εκεί… Με αυτοπεποίθηση δραματοποίησαν το ταξίδι της μικρής σταγόνας!
Η ενασχόληση με τις φυσικές επιστήμες έδωσε στους μικρούς μας μαθητές γνώσεις, εμπειρίες, ερεθίσματα και πάνω από όλα χαρά και διασκεδαστικές στιγμές!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια