Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2022
  Μαθητικό Συνέδριο ΙδΕΑ
 


Το σχολικό έτος 2021-2022 η Ελληνογερμανική Αγωγή ξεκίνησε μία μοναδική προσπάθεια με στόχο να βοηθήσει τους μαθητές του Λυκείου, λίγο πριν ανοίξουν τα φτερά τους ακολουθώντας τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να βιώσουν τη διαδικασία της συμμετοχής στην επιστημονική έρευνα πραγματοποιώντας ερευνητικές εργασίες σε διάφορες θεματικές περιοχές, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά τους αλλά και δημοσιευοντας τα σε ένα επιστημονικό περιοδικό. Οι εργασίες των μαθητών παρουσιάστηκαν στο συνέδριο ΙΔΕΑ και δημοσιεύονται σε δύο τεύχη του μαθητικού επιστημονικού περιοδικού Open Schools Journal for Open Science.

Στο πρώτο τεύχος των πρακτικών παρουσιάζονται 11 από τις εργασίες των μαθητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Οι εργασίες αναφέρονται σε θέματα της σύγχρονης επιστήμης, από τη μελέτη του Ήλιου από το αστεροσκοπείο του σχολείου, τις δυνατότητες που προσφέρει η πυρηνική σύντηξη για την επίλυση του ενεργειακού προβλήματος, μέχρι την αναλυτική παρουσίαση της λειτουργίας των ανιχνευτών του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στη Γενεύη. Παρουσιάζουν επίσης μελέτες για σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα όπως τα μικροπλαστικά αλλά και μελέτες για την κατανόηση των συναισθημάτων και τη σχέση τους με τη λειτουργία του εγκέφαλου. Οι εργασίες του τεύχους αυτού παρουσιάζουν επίσης τη σημαντική συνεισφορά των ψηφιακών μέσων στην ανάδειξη του πολιτισμού, στον εθελοντισμό αλλά μελετούν και τη στάση των νέων απέναντι στη χρήση των ψηφιακών μέσων. Τέλος, η μελέτη των μαθητών στρέφεται στην παιγνιοποίηση, τη μεθοδική χρήση δηλαδή προσεγγίσεων που θυμίζουν παιγνίδι τόσο για την ενίσχυση του μαθησιακού αποτελέσματος και του ενδιαφέροντος των μαθητών, όσο και για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές κοινότητες όπως ο εκφοβισμός μέσω των ψηφιακών μέσων. Το δεύτερο τεύχος, με τις υπόλοιπες εργασίες, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2023.

Κάντε κλικ εδώ.


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια