Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2022
  Ψηφιακό ταξίδι μνήμης για τους μαθητές του Γυμνασίου
 
Τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας η Δρ. Αγιάτις Μπενάρδου, ιστορικός και συνεργαζόμενη ερευνήτρια στη Μονάδα Ψηφιακής Επιμέλειας, για να μιλήσει στους μαθητές μας. Η κυρία Μπενάρδου συνάντησε τους μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου μας και τους καθοδήγησε σε ένα ψηφιακό «ταξίδι», το οποίο επιχειρούν επιστήμονες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μία πλούσια ομάδα ερευνητών, ιστορικών και σεναριογράφων με θέμα το Μπλοκ 15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, το οποίο την περίοδο 1943-1944 λειτούργησε ως στρατόπεδο συγκέντρωσης και μεταγωγής.
 
Το έργο αυτό, που συντονίζει η κυρία Μπενάρδου, αποτελεί την πρώτη παραγωγή υλικού εμβυθιστικών τεχνολογιών (ψηφιακής αφήγησης, εικονικής πραγματικότητας) για μία ευαίσθητη κληρονομιά στην Ελλάδα, ενώ είναι από τα πρώτα παγκοσμίως που επιχειρούν μία τέτοια ερμηνεία και ανάδειξη. Η κυρία Μπενάρδου μίλησε για τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου τρόπου προσέγγισης και αποτύπωσης της ιστορικής αυτής περιόδου αλλά και για τη σημαντική αλληλεπίδραση και συνεργασία τόσων επιστημόνων από διαφορετικούς κλάδους για ένα κοινό έργο, το οποίο δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί διαφορετικά.

Ακολούθησε μία εποικοδομητική συζήτηση που δεν περιορίστηκε στα ιστορικά γεγονότα, αλλά επεκτάθηκε στον ρόλο των ψηφιακών μέσων στη διδασκαλία και εκμάθηση της Ιστορίας, στην αναγκαία και πολύτιμη διεπιστημονική συνεργασία, στη λεπτή διαχείριση μιας δύσκολης κληρονομιάς μέσω εικονικής πραγματικότητας.


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια