Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2022
  Ημέρα Αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία
 
«Φιλία με ή χωρίς αναπηρία»

Η 3η Δεκεμβρίου δεν είναι μέρα γιορτής, είναι μια μέρα αφορμής. Αφορμή για νέα στάση ζωής απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες. Μια ημέρα, που μιλάμε άλλη γλώσσα, βλέπουμε με άλλα μάτια και κυρίως σκεφτόμαστε διαφορετικά.

Κάθε χρόνο με σκοπό την ενημέρωση και τη διαμόρφωση μιας σωστής στάσης απέναντι στα άτομα με αναπηρία, διοργανώνουμε δραστηριότητες για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων του σχολείου που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τη διαφορετικότητα.

Έτσι και φέτος μικροί και μεγάλοι μαθητές, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο συμμετείχαν ενεργά σε πολύπλευρες δράσεις, ομιλίες, συζητήσεις, έπαιξαν παιχνίδια, διάβασαν βιβλία, είδαν θεατρικές παραστάσεις, μοιράστηκαν σκέψεις, κατανόησαν την αξία της προσφοράς και διαμόρφωσαν μία σωστή στάση στο θέμα της αναπηρίας και της προσβασιμότητας. << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια