Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2022
  Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού «διαβάζουν» τις ενεργειακές ετικέτες των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών καθημερινής χρήσης
 
Αλήθεια, πώς εξοικονομείται η ενέργεια στην καθημερινότητά μας;

Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού μελετούν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός... Αφού μέτρησαν και υπολόγισαν τη χρήση και την εξοικονόμηση που μπορούν να επιτύχουν μέσω του φωτισμού της τάξης τους, επέκτειναν τη μελέτη τους στις οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούνται καθημερινά στο νοικοκυριό.

Προβληματίστηκαν για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εξοικονομηθεί ενέργεια από τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές. Έτσι, ανακάλυψαν ένα χρήσιμο εργαλείο που θα αποτελέσει αρωγό στην αναζήτηση των απαντήσεων στα ερωτήματά τους: τις ενεργειακές ετικέτες των οικιακών συσκευών που πληροφορούν για την κατανάλωση ενέργειας. Έτσι, η έρευνά τους προχώρησε ένα βήμα πιο μακριά.

Με τα βιβλία ανά χείρας, οι μαθητές μας επισκέφθηκαν κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, ώστε να μελετήσουν τις ενεργειακές ετικέτες συσκευών και να αποκωδικοποιήσουν τα ειδικά σύμβολά τους.

Κατά την επιστροφή τους στο σχολείο, εργάστηκαν ομαδικά, ανέλυσαν τα δεδομένα που συνέλλεξαν από τις ετικέτες και αποφάσισαν ποια είναι τα κατάλληλα κριτήρια αγοράς  των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών: «Οι πιο φθηνές στην αγορά δεν είναι πάντα και οι πιο οικονομικές».


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια