Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2022
  Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού παίζουν με τους... κανόνες των παιχνιδιών!
 
Όταν μαθαίνει κανείς παίζοντας, μαθαίνει ευχάριστα και αποτελεσματικά, γι’ αυτό για τους μικρούς μαθητές κάθε νέα γνώση είναι μια ευκαιρία ανακάλυψης μέσα από ένα δημιουργικό παιχνίδι. Ενώ οι κανόνες διασφαλίζουν το δημοκρατικό κλίμα στο παιχνίδι, δεν γίνονται εύκολα σεβαστοί όταν δεν είναι κατανοητοί και δεν έχουν αποφασιστεί ομόφωνα. Προκειμένου οι κανόνες να είναι οδηγίες που εξασφαλίζουν την καλύτερη επικοινωνία, οι μαθητές της Α’ τάξης αποφάσισαν να φτιάξουν τους δικούς τους κανόνες, ακολουθώντας μια διαδρομή με βιωματικές δράσεις και εκπαιδευτικά... παιχνίδια!
Αφορμή για συζήτηση ήταν η ανάγνωση βιβλίων συναισθηματικής αγωγής, τα οποία μέσα από φανταστικά γεγονότα ενέπλεξαν τους μαθητές σε υποθετικές καταστάσεις και τους παρώθησαν να βρουν λύσεις στα προβλήματα των ηρώων. Η δράση μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο προαύλιο του σχολείου, όπου συμμετείχαν σε παιχνίδια δραματοποίησης για να εκφράσουν τις απόψεις τους ψηφίζοντας με χρωματιστά ταμπελάκια:  πράσινα για το ασφαλές, κίτρινο για το επικίνδυνο και κόκκινο για το απαγορευτικό. Επιστρέφοντας στην τάξη, αφού παρατήρησαν εικόνες και συζήτησαν για συμπεριφορές, συμφώνησαν και κατέγραψαν τους κανόνες παιχνιδιού της τάξης στον σηματοδότη ασφαλούς συμπεριφοράς, που αποτελεί πλέον φωτεινό παράδειγμα στις αποφάσεις τους, ώστε η τάξη τους να είναι λειτουργική, οι φιλίες τους σταθερές και τα παιχνίδια τους αποδοτικά!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια