Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2022
  Γιορτή Γυμνασίου για την 28η Οκτωβρίου
 
«Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι να πούνε».
Με τους παραπάνω στίχους του ποιήματος του Κωνσταντίνου Καβάφη ξεκίνησε η φετινή σχολική γιορτή για την 28η Οκτωβρίου. Μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης του Γυμνασίου παρουσίασαν μία γιορτή αφιερωμένη στην ελευθερία και τη δημοκρατία. Ένας καθηγητής, οι μαθητές του, ένα παιχνίδι ρόλων, ένα «πείραμα», ένα μάθημα Ιστορίας ή καλύτερα ένα μάθημα ζωής για τον κίνδυνο του ολοκληρωτισμού, τον κίνδυνο της απώλειας της ατομικότητας, της χειραγώγησης και συνάμα για την αξία της σκέψης και του πνεύματος. Τα παιδιά κατάφεραν να μας μεταδώσουν το συναίσθημα και την ψυχολογία εκείνων που γοητεύονται από τη δύναμη, που παρασύρονται από κάποιον άνθρωπο ή κάποια ιδέα, που νιώθουν δυνατοί χάρη σε αυτήν, αλλά και το συναίσθημα εκείνων που διαφωνούν, που ορθώνουν την προσωπική τους κρίση στα πράγματα και δεν δέχονται να γίνουν υποχείρια. Η νέα γενιά πέρασε το δικό της όχι, ένα όχι διαχρονικό και πανανθρώπινο απέναντι σε όλα όσα απειλούν την ελευθερία και τη δημοκρατία.


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια