Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2022
  “Adventure in Artificial intelligence” για τους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού
 
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “Adventure in Artificial Intelligence”, οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού έπαιξαν ένα ειδικά σχεδιασμένο ψηφιακό παιχνίδι (http://www.ai-adventure.eu/). Στόχος του παιχνιδιού ήταν οι μαθητές, αξιοποιώντας την κριτική τους σκέψη, να επιλύσουν ένα πρόβλημα. Κλήθηκαν να επισκευάσουν ένα διαστημόπλοιο το οποίο προσγειώθηκε σε έναν άγνωστο πλανήτη, προκειμένου να επιστρέψουν στον πλανήτη Γη. Στον άγνωστο πλανήτη υπήρχαν δύο πόλεις? στη μία βρήκαν παραδοσιακά μέσα, για να επιδιορθώσουν τη βλάβη του διαστημόπλοιου, ενώ στην άλλη πόλη μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Συγκρίνοντας τις δύο πόλεις έμαθαν πολλά για την τεχνητή νοημοσύνη και τις δυνατότητες που προσφέρει.

Και η διαδρομή των μαθητών μας στον κόσμο της τεχνολογίας και της επιστήμης δεν σταμάτησε εδώ… Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την τεχνητή νοημοσύνη με τον καθηγητή Παναγιώτη Πετρίδη από το Πανεπιστήμιο  “Aston” της Aγγλίας. Μέσα από παραδείγματα και δραστηριότητες μπόρεσαν να κατανοήσουν τα πλεονεκτήματα αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή μας, αλλά και να αντιληφθούν τους πιθανούς κινδύνους.


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια