Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2022
  Δράση φιλαναγνωσίας Α και Β Γυμνασίου - «Ο χρόνος μας ...αλλιώς!»
 
Ανοίγοντας ένα βιβλίο ανοίγουμε ένα παράθυρο στον κόσμο, ένα παράθυρο στην ψυχή μας, ένα παράθυρο στην ψυχή του διπλανού μας, ένα παράθυρο στη ζωή. Για το ανοιχτό παράθυρο της τάξης τους συνεργάστηκαν οι μαθητές των τμημάτων της Α’ και Β’ τάξης του Γυμνασίου μας. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας σχεδιάστηκε και οργανώθηκε με την καθοδήγηση των φιλολόγων και της βιβλιοθηκονόμου του σχολείου μας μία διαφορετική δράση φιλαναγνωσίας. Ο κάθε μαθητής έφερε στο σχολείο το αγαπημένο του βιβλίο, συζήτησε γι’ αυτό μέσα στην τάξη και το πρότεινε στους συμμαθητές του.  Μόνο που η συζήτηση αυτή δεν έμεινε στα ...λόγια. Έγινε πράξη, έγινε δράση, έγινε ένα πολύτιμο και συμβολικό ρολόι, ένα ρολόι από κείνα που δεν μετρούν ακριβώς την ώρα σε λεπτά και δευτερόλεπτα, μετρούν όμως τον χρόνο της ζωής μας αλλιώς, μετρούν την ποιότητα των στιγμών που κερδίζουμε, μετρούν την αξία των σκέψεων που κάνουμε, μετρούν τη δύναμη που μεταμορφώνει τους ανθρώπους. Οι μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου με κέφι και ενθουσιασμό κατασκεύασαν το ρολόι της τάξης τους. Κάθε ώρα και ένα βιβλίο και ο δείκτης του ρολογιού στραμμένος πάντα στη μαγική και μοναδική περιπέτεια της ανάγνωσης.


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια