Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2022
  Οι μαθητές της Ε Δημοτικού παρατηρούν τον Ήλιο στο Αστεροσκοπείο του σχολείου μας
 
Σε συνεργασία με το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής, οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού επισκέφθηκαν το Αστεροσκοπείο του σχολείου μας και παρατήρησαν τον Ήλιο και τις ηλιακές κηλίδες μέσα από ηλιακό τηλεσκόπιο. Παράλληλα ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του μόνιμου τηλεσκοπίου του Αστεροσκοπείου, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα για βραδινή παρατήρηση των πλανητών και των αστέρων.

Οι μαθητές μας μέσα από τον φακό του ηλιακού τηλεσκοπίου αντίκρισαν με δέος το έντονο κόκκινο χρώμα του Ήλιου και εντυπωσιάστηκαν από τις πληροφορίες που έμαθαν σχετικά με το μέγεθος του Ηλίου και τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο πιο λαμπρό αστέρι του ηλιακού μας συστήματος. Ήδη αναμένουν με πολύ ενδιαφέρον να ξεκινήσει η φετινή περίοδος αστροβραδιών του Αστεροσκοπείου μας!

 

 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια