Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2022
  Οι μαθητές της Α Δημοτικού στο πρώτο τους πείραμα!
 
Επειδή η φροντίδα της υγείας μας είναι σημαντικό μέλημά μας, οι μαθητές της Α’ Δημοτικού ξεκίνησαν τη σχολική χρονιά μαθαίνοντας, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, απαραίτητους κανόνες ατομικής υγιεινής. Μέσα από τις σελίδες παιδικών βιβλίων είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα μικρόβια: τι είναι, πώς μοιάζουν, πού ζουν, γιατί δεν κάνουν καλό στον οργανισμό και κυρίως πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε. Μέσα από παιχνίδια ρόλων και δραματοποίησης, εξασκήθηκαν σε καλές συνήθειες για τη φροντίδα του σώματος, την καθαριότητα των χεριών και την απολύμανση των επιφανειών. Μέσα από το πείραμα της αόρατης μπογιάς, έλεγξαν αν κατάφεραν, αξιοποιώντας τις τεχνικές επιμελούς πλυσίματος των χεριών, να τα καθαρίσουν σε βάθος κάτω από τρεχούμενο νερό. Ο ειδικός φακός του σκοτεινού θαλάμου, όπου έβαζαν το χέρι τους πριν και μετά το πλύσιμο, αποκάλυψε ποια είναι τα σημεία όπου τα μικρόβια συχνάζουν και ποια απαιτούν μεγαλύτερη σχολαστικότητα. << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια