Αρχική σελίδα | Ερευνητική δραστηριότητα | Ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα
 

Ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα

eTEN

InLot
Το έργο “in the Lab of Tomorrow” (InLot) έχει ως στόχο τη μελέτη επιχειρηματικής βιωσιμότητας της εισαγωγής στην εκπαιδευτική διαδικασία προηγμένων τεχνολογικά συστημάτων που διευρύνουν τις πειραματικές δυνατότητες του σχολικού εργαστηρίου. Στο πλαίσιο του inLot έχει αναπτυχθεί τεχνολογία φορετών υπολογιστικών συστημάτων, όπως για παράδειγμα μια μπλούζα με μια σειρά αισθητήρων για την καταγραφή διαφόρων παραμέτρων (θερμοκρασία σώματος, καρδιακοί παλμοί, επιτάχυνση) και τεχνολογία «έξυπνων» εκπαιδευτικών συστημάτων και παιχνιδιών, όπως μια μπάλα με ενσωματωμένους αισθητήρες επιτάχυνσης.
1/6/2007 - 30/11/2008
e-COMODE
Βασικός στόχος του e-COMODE είναι να παράσχει ένα ψηφιακό και συνεργατικό περιβάλλον μάθησης, προκειμένου να διευκολύνει τη διδασκαλία και μάθηση της μοντελοποίησης εννοιών σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να διερευνήσει τις πιθανές αγορές που θα έδειχναν ενδιαφέρον να αξιοποιήσουν εμπορικά μια υπηρεσία που θα παράσχει ένα ψηφιακό, ανοιχτό και συνεργατικό περιβάλλον 1) μοντελοποίησης, 2) δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων και έκφρασης, 3) οδηγιών για εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων και 4)κατάλληλου διδακτικού και μαθησιακού υλικού.
1/4/2005 - 30/9/2006
D-Space
Το έργο Discovery Space (D-Space) παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης και από κοινού χρήσης εργαλείων και εκπαιδευτικών πηγών όχι μόνο σε σχολεία αλλά και σε ερευνητικά και επιστημονικά κέντρα. Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, ερασιτέχνες αστρονόμους και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο από κάθε μέρος του κόσμου να χρησιμοποιήσουν ένα δίκτυο από τηλεχειριζόμενα ρομποτικά τηλεσκόπια σε πραγματικό χρόνο, με στόχο την παρατήρηση του ηλιακού μας συστήματος, αστέρων, γαλαξιών, κομητών και πολλών άλλων αντικειμένων και φαινομένων.
1/3/2003 - 28/2/2007

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Τμήμα έρευνας και ανάπτυξης
Ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα
Εθνικά προγράμματα
Εκδόσεις
Ομιλίες-Παρουσιάσεις
Συνεργασίες-Δίκτυα
Συνέδρια
Ανθρώπινο δυναμικό
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια