Αρχική σελίδα | Ερευνητική δραστηριότητα | Ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα
 

Ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα

eLearning

Collage
Το σχέδιο COLLAGE υποστηρίζει μια συνεργατική πλατφόρμα μάθησης με φορητές συσκευές (PDA, υπολογιστές χειρός, tablet pc και laptops) στην οποία μαθητές και καθηγητές συμμετέχουν ως παίκτες αλλά και ως δημιουργοί παιχνιδιών. Μαθητές και καθηγητές δημιουργούν παιχνίδια τα οποία καλύπτουν έναν η περισσότερους θεματικούς άξονες και βασίζονται στην αρχή της διαθεματικότητας. Η τεχνολογία του GPS καθώς και άλλων τεχνολογιών εντοπισμού θέσης που χρησιμοποιούνται στο έργο COLLAGE προσφέρουν στους παίκτες μια αναδραστική διεπαφή χρήσης (interface) με τον χώρο στον οποίο διαδραματίζεται το παιχνίδι. Τα παιχνίδια που στήνονται και παίζονται στην πλατφόρμα μπορούν να συνδυαστούν με επισκέψεις σε χώρους εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, π.χ. αρχαιολογικοί χώροι, επαγγελματικού ενδιαφέροντος, π.χ. αεροδρόμια, και δυνητικά οποιουσδήποτε άλλους χώρους. Έμφαση δίνεται στο πώς το ίδιο το παιχνίδι υποκινεί και διατηρεί το ενδιαφέρον του μαθητή, προσφέρει έδαφος για ανάπτυξη της δημιουργικότητας και φαντασίας και προάγει το ομαδικό πνεύμα.
1/1/2006 - 31/12/2008
EUDOXOS
Το σχέδιο "ΕΥΔΟΞΟΣ", εφαρμόζει τεχνολογία αιχμής σε επίπεδο σχολικής μονάδας, με στόχο τη δημιουργία και χρήση ειδικού λογισμικού, το οποίο επιτρέπει στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να χρησιμοποιούν το εκπαιδευτικό τηλεσκόπιο "Ανδρέας Μιχαλιτσιάνος" του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Εκπαίδευσης για την μάθηση και τη διδασκαλία. Έτσι θα μετατρέπεται ενίοτε η παραδοσιακή αίθουσα διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών σε ένα σύγχρονο επιστημονικό εργαστήριο, πάντα στα πλαίσια του εθνικού προγράμματος σπουδών.
1/10/2002 - 1/3/2005

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Τμήμα έρευνας και ανάπτυξης
Ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα
Εθνικά προγράμματα
Εκδόσεις
Ομιλίες-Παρουσιάσεις
Συνεργασίες-Δίκτυα
Συνέδρια
Ανθρώπινο δυναμικό
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια