Αρχική σελίδα | Εκπαιδευτικά τμήματα | Τμήμα Ξένων Γλωσσών
 

Τμήμα Ξένων Γλωσσών

Στόχος του τμήματος ξένων γλωσσών είναι να φέρει τους μαθητές σε επαφή με όλες τις μορφές της ζωντανής ομιλούμενης γλώσσας. Ο στόχος αυτός πραγματοποιείται, πέρα από τη διδασκαλία, με προγράμματα ανταλλαγής μαθητών του σχολείου με συνομηλίκους τους από το εξωτερικό, με εκπαιδευτικά ταξίδια στη Γερμανία, Αυστρία και Αγγλία, με τη συμμετοχή σε συνέδρια, στα οποία η επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική ή η γερμανική, με τη δραστηριοποίηση των μαθητών σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα διακρατικής συνεργασίας, με τη διοργάνωση ξενόγλωσσων θεατρικών παραστάσεων και με τη συνδρομή σε γερμανόφωνα και αγγλόφωνα περιοδικά. Ο ίδιος στόχος επιδιώκεται και στο διεθνές καλοκαιρινό καμπ του σχολείου, όπου φιλοξενούνται μαθητές και αθλητές από τη Γερμανία και την Αυστρία, ώστε οι μαθητές μας να έχουν την ευκαιρία και στην περίοδο των διακοπών να εξασκηθούν στην προφορική ομιλία και επικοινωνία, να καλλιεργήσουν τη γλωσσική τους δεξιότητα και να εξοικειωθούν με την ιδέα της συνεργασίας σε ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον.

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Τμήμα Ξένων Γλωσσών
Τμήμα Γερμανικών
Τμήμα Αγγλικών
Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Τμήμα Μουσικών Σπουδών-Ωδείο
Τμήμα Φυσικών Επιστημών
Τμήμα Απογευματινών Δραστηριοτήτων
Καλοκαιρινά Τμήματα-Αθλοπαιδεία
Δράσεις τα Σαββατοκύριακα
Βιβλιοθήκη
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια