Αρχική σελίδα | Εκπαιδευτικά τμήματα | Δράσεις τα Σαββατοκύριακα
 

Δράσεις τα Σαββατοκύριακα

«Παιχνιδοκαμώματα και βουτιές» τις Κυριακές!
Για Νηπιαγωγείο

Στο Νηπιαγωγείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής οι Κυριακές έχουν κέφι, φαντασία, δημιουργικότητα, έχουν… «Παιχνιδοκαμώματα και βουτιές»! Σε ένα περιβάλλον ασφαλές και κοντά στη φύση τα μικρά παιδιά του Νηπιαγωγείου με τους γονείς τους συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα με ελεύθερο βιωματικό παιχνίδι, κολυμπούν και ανακαλύπτουν τον κόσμο.

Στη σχολική ζωή, αντίθετα, η ύλη που παρουσιάζεται είναι σχεδιασμένη και οργανωμένη με βάση την επιθυμία του δασκάλου να προσφέρει στο παιδί υλικό για μάθηση. Τα ερεθίσματα που δέχεται ο μαθητής από το φυσικό του περιβάλλον και τον κοινωνικό του περίγυρο κατά μη συστηματικό τρόπο συμπληρώνονται από οργανωμένες διαδικασίες διδασκαλίας - μάθησης.
Περισσότερες πληροφορίες

 

 

Δημιουργικές «Απο... Δράσεις» τα Σάββατα!
Για Δημοτικό, Γυμνάσιο

Θέλετε να κάνετε το Σάββατό σας δημιουργικό; Θα φέρετε και τους φίλους σας στο σχολείο; Η «Ελληνογερμανική Αγωγή» θα γεμίσει και τα Σάββατα με παιδικές και εφηβικές φωνές! Ξεκινά μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά, που φοιτούν από την Α’ Δημοτικού έως και τη Γ’ Γυμνασίου. Τα προγράμματα είναι ειδικά διαμορφωμένα για τις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας και καλύπτουν ποικίλα πεδία ενδιαφέροντος. Τα παιδιά μέσα από τη συμμετοχή τους θα απολαύσουν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία αξιοποιώντας δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο, ανακαλύπτοντας τον εαυτό τους, καλλιεργώντας τις κλίσεις τους και αποκτώντας νέες δεξιότητες!
Περισσότερες πληροφορίες

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Τμήμα Ξένων Γλωσσών
Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Τμήμα Μουσικών Σπουδών-Ωδείο
Τμήμα Φυσικών Επιστημών
Τμήμα Απογευματινών Δραστηριοτήτων
Καλοκαιρινά Τμήματα-Αθλοπαιδεία
Δράσεις τα Σαββατοκύριακα
Βιβλιοθήκη
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια