Αρχική σελίδα | Εκπαιδευτικά τμήματα | Τμήμα Απογευματινών Δραστηριοτήτων | Νηπιαγωγείο
 

Νηπιαγωγείο

Παιδαγωγικές δραστηριότητες | Καλλιτεχνικές δραστηριότητες | Αθλητικές δραστηριότητες
 
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 
Κολύμβηση
Για Νήπια και Προνήπια
Στα παιδιά αρέσει πάρα πολύ η επαφή με το νερό. Το βασικό πρόγραμμα περιλαμβάνει κολύμβηση μία φορά την εβδομάδα. Το απογευματινό πρόγραμμα τους δίνει τη δυνατότητα να χαρούν ακόμα περισσότερο την πισίνα του Νηπιαγωγείου, που είναι ειδικά διαμορφωμένη για «λιλιπούτειους» κολυμβητές. Εξειδικευμένοι προπονητές αναλαμβάνουν να μεταδώσουν στα παιδιά τη χαρά της κολύμβησης αλλά και την αίσθηση της ασφάλειας.
Τα νήπια μαθαίνουν τα βασικά στοιχεία της τεχνικής, συμμετέχουν σε τουρνουά κολύμβησης και το κυριότερο, απολαμβάνουν μια μοναδική αθλητική δραστηριότητα, η οποία όχι μόνο τα ευχαριστεί και τα ξεκουράζει, αλλά παράλληλα τα προετοιμάζει και για την άφοβη και ασφαλή επαφή τους με τη θάλασσα.
 
Μπαλέτο
Για Νήπια και Προνήπια
Η δραστηριότητα του μπαλέτου μυεί τις μικρές μαθήτριες στις βασικές αρχές του κλασικού χορού, προκειμένου να αναπτύξουν ευκινησία, μουσικότητα και αρμονία έκφρασης. Τα κορίτσια που συμμετέχουν στη δραστηριότητα αυτή, πέρα από το ότι αποτελούν μια πανέμορφη εικόνα, αποπνέουν μια αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας. Μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, να συντονίζουν τις κινήσεις τους και να εναρμονίζονται με το ρυθμό και τη μουσική. Ασκούνται στην τέχνη της μπαλαρίνας, καλλιεργώντας όχι μόνο σωματικές αλλά και πνευματικές δεξιότητες.
 
Μίνι αντισφαίριση (Μίνι τένις)
Για Νήπια και Προνήπια
Τα παιδιά θα γνωρίσουν τα μυστικά του μίνι τένις, μέσα από πρωτοποριακές τεχνικές και παιχνίδια, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη ειδικευμένων προπονητών. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις συντονιστικές και συναρμοστικές τους ικανότητες, να οξύνουν την παρατηρητικότητά τους και να χτίσουν τη φυσική τους κατάσταση θεμελιώνοντας έτσι τις βάσεις, ώστε να μάθουν τις τεχνικές του αθλήματος και να τις εξελίξουν από πολύ μικρή ηλικία.
 
Tae Kwon Do
Για Νήπια και Προνήπια
Στην ειδική αίθουσα γυμναστικής του Νηπιαγωγείου τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με το άθλημα αυτό. Μαθαίνουν από πολύ μικρή ηλικία να κάνουν ελιγμούς, ασκούνται σε πρακτικές ασκήσεις φυσικής υγείας, διανοητικής πειθαρχίας και ελέγχου του σώματός τους και ασκούνται σε τεχνικές αυτοάμυνας.
 
Mini Scorers
Για Νήπια και Προνήπια
Οι μικροί αθλητές καθοδηγούνται από κατάλληλα εκπαιδευμένους προπονητές με στόχο όχι μόνο να εξοικειωθούν με τις βασικές τεχνικές του ποδοσφαίρου, αλλά και να εκτελέσουν ασκήσεις που θα συντελέσουν στη σωματική τους διάπλαση και στην καλλιέργεια της αυτοπεποίθησής τους.
Στο άθλημα αυτό τα παιδιά διδάσκονται ισορροπία, συντονισμό, κοντρόλ, τρέξιμο με μπάλα και φυσικά αποκτούν την εμπειρία του πρώτου σκοραρίσματος.
Παράλληλα διδάσκονται ντρίπλες, γύρισμα με την μπάλα, απλές κινήσεις τεχνικής ποδοσφαίρου, ενώ εντάσσονται σε ομάδες.
 
Σε όλες τις αθλητικές και καλλιτεχνικές απογευματινές δραστηριότητες προβλέπεται χρόνος για φαγητό. Το παιδί σας έχει τη δυνατότητα να γευματίσει στην τραπεζαρία του Νηπιαγωγείου. Την εποπτεία του εβδομαδιαίου προγράμματος διατροφής των παιδιών που γευματίζουν στην τραπεζαρία του Σχολείου έχει η κα Ματάλα, καθηγήτρια Ανθρωπολογίας της Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Χρήσιμες συμβουλές για τη διατροφή των παιδιών σας μπορείτε να βρείτε στο έντυπο «Σωστή διατροφή χωρίς καμία... περιστροφή»
 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Τμήμα Ξένων Γλωσσών
Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Τμήμα Μουσικών Σπουδών-Ωδείο
Τμήμα Φυσικών Επιστημών
Τμήμα Απογευματινών Δραστηριοτήτων
Νηπιαγωγείο
Δημοτικό
Γυμνάσιο-Λύκειο
Καλοκαιρινά Τμήματα-Αθλοπαιδεία
Δράσεις τα Σαββατοκύριακα
Βιβλιοθήκη
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια